Review iPad Mini WiFi 16GB - păreri și impresii


Cea mai mică tabletă din portofoliul Apple, iPad mini este alegerea perfectă pentru cei care călătoresc mult și doresc portabilitate, autonomie și performanță într-un singur dispozitiv.

Impresii generale

Încă de la primul contact cu tableta, am remarcat ușurința utilizării și fluiditatea rulării prin aplicații, jocuri și browsing web. De remarcat este faptul că sistemul de operare iOS oferit de cei de la Apple, nu are suport pentru aplicațiile Flash, ceea ce înseamnă că pot exista situații în care nu poți vizualiza tot conținutul unei pagini web.

Ce mi-a plăcut în mod deosebit la iPad mini, sunt difuzoarele stereo aflate în partea de jos. Acestea oferă un sunet puternic și clar atunci când rulezi un film.

Îți recomand să te gândești bine la spațiul de stocare care îți este necesar înainte de a cumpăra tableta, mai ales dacă îți place să e joci, deoarece jocurile ocupă destul de mult spațiu de stocare și cei 16 GB memorie internă se vor ocupa rapid. Țin să precizez aici, în cazul în care nu știai, tableta nu suportă card de memorie, deci memoria internă nu poate fi extinsă.

Bine cunoscuta funcție Siri funcționează bine chiar și pentru un vorbitor ocazional de limba engleză.

Autonomia bateriei este excelentă! În condiții de utilizare normală, bateria s-a descărcat după 13 ore de utilizare timp în care a fost conectată permanent la conexiunea WiFi și cu luminozitate la 40%. În cele 13 ore am folosit tableta pentru web browsing, vizualizare videouri pe YouTube, jocuri și 2 filme cu sunet la căști. Pot garanta că bateria va face cu succes față la cele mai solicitante aplicații și nu se va descărca tocmai în momentul în care ai cea mai mare nevoie de ea.

Concluzii:

Apple a reușit din totdeauna să impresioneze prin calitate, atât vizuală cât și din punct de vedere al performanțelor dispozitivelor. iPad mini, nu face abatere de la aceste norme pe care Apple le respectă strict, are o calitate excelentă a construcției carcasei și performanțele sunt mai mult decât mulțumitoare pentru majoritatea viitorul utilizatori.

Plusuri:

  • Autonomie ridicată a bateriei;
  • Calitate excelentă a carcasei;
  • Aplicațiile rulează fluent deși nu are specificații de top;
  • Difuzoarele stereo redau un sunet clar și puternic;
  • Compactă – numai 7 mm grosime și 312 grame.

Minusuri:

  • Lipsa ecranului retina + rezoluție mică;
  • Formatul 4/3 este puțin incomod atunci când vrei să-l folosești cu o singură mână;
  • Prețul;
  • Lipsa slotului pentru card de memorie.

Părere personală – am ales această tabletă pentru autonomia ridicată care o oferă, calitatea și dimensiunile reduse pe care aceasta le are. Este perfectă pentru o persoană cu un stil de viață activ. Am ales versiunea WiFi tot din motive de autonomie ca prim motiv, deoarece prin conectivitatea 3G nivelul autonomiei bateriei scăzând considerabil. Dacă ai nevoie de internet și nu ai acoperire WiFi, foarte ușor poți activa WiFi sau Bluetooth sharing pentru a te putea conecta tableta la internetul telefonului.

Dacă dorești să afli în amănunt anumite detalii despre iPad mini nu ezita să lași un comentariu.

Eu mi-am cumpărat iPad-ul de la eMAG. Prețul versiunii WiFi cu 16 GB memorie este de cel mai avantajos. Bonus, poți primii la alegere un SmartCover sau un cablu de date la același preț. Tableta are garanție 2 ani.

Galerie imagini iPad mini





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu