Adauga vremea pe site-ul tau

In acest post am sa iti prezint cum poti sa iti adaugi pe site-ul tau statistici despre informatii meteo. Acest post ii va ajuta cu siguranta pe cei care au cabane, vile, hoteluri sau alte spatii de agrement fie la munte, fie la mare.

Este vorba despre un widget, pe care il intalnim foarte des la telefoanele mobile performante si care ofera informatii privind starea vremii in diferitele locatii prestabilite de tine sau selectate dupa IP sau prin GPS dupa fiecare caz in parte.


Pentru a adauga widget-ul pe site-ul tau trebuie sa urmezi pasii urmatori:
  1. Viziteaza Yahoo! Weather Widget.
  2. Apesi butonul Start Now.
  3. Selectezi locatia (in cazul meu locatia este Bucuresti Romania)
  4. Marimea widget-ului iar este importanta incat sa se imbine perfect cu layout-ul site-ului tau. Asa ca ai la dispozitie mai multe marimi de widget-uri:
    • Horizontal - 278  x 155 pixeli;
    • Vertical - 186 x 255 pixeli;
    • Navigation - 350 x 55 pixeli;
    • Tiny - 86 x 60 pixeli;
  5. Selecteaza gradele (in cazul Romaniei, gradele celsius)
  6. Fundalul pe care o sa fie asezat widget-ul conteaza iar foarte mult in aspectul site-ului. Asa ca si de aici poti selecta diferite teme sau culori de fundal. Pe langa cel implicit mai poti selecta o tema cu iarba, cu lemn, cer la rasarit, transparent si trei culori. Personal, recomand tema Transparenta.
  7. Dupa cum cred ca ai observat pana acum, in partea de jos iti erau afisate toate modificarile pe care le faceai la widget, asa ca ultimul pas este sa apesi butonul "Get the Code".
  8. In cazul in care nu doresti ca widget-ul sa iti afiseze vremea din locatia prestabilita (Bucuresti in cazul meu), poti opta in a selecta alte doua optiuni ca:
    • "Advance option" - te ajuta sa selectezi mai multe locatii. Pentru asta tot ce trebuie sa faci este sa modifici secventa de codul q=<- Enter the place name here (eg. sunnyvale,ca) -> cu q=bucharest,pitesti. Aceasta versiune va arata doar vremea din Bucuresti daca este conectat la internet din Bucuresti sau vremea din Pitesti daca esti conectat la internet din Pitesti.
    • "User's location" - arata vremea in functie de IP-ul vizitatorului, adica daca un vizitator intra din Iasi pe site-ul meu ii va arata prognoza meteo din Iasi, daca un altul intra din Timisoara ii va afisa vremea din Timisoara si tot asa. Ambele variante pot fi alese in functie de preferintele tale.
  9. Codul generat poate fi atasat atat in posturi cat si permanent in layout-ul site-ului tau.
Acest widget este limitat la 5000 de afisari pe zi.
    Vremea in orasul tau:

    Un comentariu: