Cat de rapid se incarca site-ul tau? Google Analytics Site Speed raspunde la intrebare

Viteza de incarcare a site-ului este unul dintre aspectele importante ale unui site, fiind unul dintre principalele criterii de pozitionare in rezultatele Google, fiind aproape la fel de important ca si continutul original.

Ce face Google Analytics Site Speed (GASS)?
Principala sa functie este sa returneze timpul de incarcare a site-ului pe o perioada de timp, incepand de la o zi. Pe langa aceasta functie, GASS mai ofera statistici detaliate privind timpul mediu de incarcare al fiecarui articol in parte, de cate ori a fost acesta testat si care este numarul de pagini vizualizate ale articolului respectiv. Bineinteles ca se pot crea foarte usor si rapoarte personalizate cu ajutorul acestei functii.

Ce este important, este faptul ca GASS analizeaza site-ul din momentul in care a fost accesat articolul din rezultatele Google si pana in momentul in care articolul respectiv a fost incarcat complet (complet nu inseamna ca textul si cateva imagini ale unui articol s-au incarcat, ci momentul in care favicon-ul este afisat).

Daca vizitatorii sunt dintr-o singura tara si host-ul site-ului este in tara respectiva, ai toate sansele ca sa ai un timp foarte scurt de incarcare al situ-ului, care de altfel se reflecta si in rapoartele oferite de GASS. Site-urile care ofera continut intr-o limba de circulatie internationala (ex: engleza), au un timp de incarcare mai lung datorita vizitelor de pe mai multe continente, unde nu toate ISP-urile ofera servicii de calitate. De asemenea, se poate selecta dintr-un raport personalizat doar continentul, tara sau orasul de unde se doreste sa se afle timpul de incarcare al site-ului.

Cum implementez GASS pentru site-ul/ site-urile meu/ mele?
Implementarea se face foarte usor. In codul vechi al lui Google Analytics mai trebuie adaugata o singura linie marcata in exemplul de mai jos:

<script type="text/javascript">
 var _gaq = _gaq || [];
 _gaq.push(['_setAccount', 'UA-XXXXX-X']);
 _gaq.push(['_trackPageview']);
 _gaq.push(['_trackPageLoadTime']);

 (function() {
   var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true;
   ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js';
   var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s);
 })();
</script>

Un al doilea pas este sa comuti de la versiunea veche de Analytics la cea noua. Pentru a trece la noua versiune, trebuie doar sa dai click pe "New version" din partea de sus a ecranului.

Pentru a vizualiza statisticile site-ului trebuie sa selectezi din partea stanga a meniului Content -> Site speed. Apoi statisticile iti sunt afisate.


Nota: Pentru ca statisticile sa devina disponibile, trebuie sa ai un site cu cel putin 100 de vizite unice pe zi. De asemenea trebuie sa treaca cel putin 24 de ore de la implementarea noului cod.

Pentru mai multe detalii, rapoarte personalizate, lasa un coment cu intrebarea ta.

Un comentariu:

  1. f actual articolul, implementarea de noi tehnologii e asemenea unor pariuri sportive live, cine are miza buna are si m m sanse de castig...

    RăspundețiȘtergere